Dwarsligger

Prefab beton dwarsligger productiesystemen 

Sinds 1984 is Grimbergen actief binnen de prefab dwarsligger industrie als toeleverancier van productiesystemen. Met een door Grimbergen ontworpen en gebouwde dwarsliggerfabriek bent u ervan verzekerd van de hoogste kwaliteit van uw prefab dwarsliggers.

Grimbergen levert maatwerk systeemoplossingen die perfect aansluiten aan uw productiewensen. Ongeacht of u een nieuwe fabriek nodig heeft of uw huidige fabriek geoptimaliseerd/gemoderniseerd dient te worden, Grimbergen kan u hierin voorzien in de beste technische oplossingen.

Onze dwarsligger productiesystemen staan bekend om de goede kwaliteit en zeer hoge efficiëntie in het productieproces. onze efficiënte productieprocessen worden zichtbaar door het lage aantal benodigde man-uren per geproduceerde dwarsligger. Wereldwijd heeft Grimbergen reeds zichzelf bewezen als betrouwbare partner voor zowel nieuwe als bestaande dwarsligger productievoorzieningen.

Carrousel productiesysteem

Grimbergen ontwikkelt op maat gemaakte carrousel productie-inrichtingen ten behoeve van de productie van diverse typen prefab beton dwarsliggers. Productiesystemen voor dwarsliggers kunnen aangepast worden voor het gewenste dwarsligger-ontwerp, zoals:

  • Pre-stressed elementen
  • Post-tensioned elementen
  • Conventioneel bewapende elementen
  • Slab track elementen

Bovendien heeft Grimbergen ervaring met het integreren van meerdere producten in een flexibele productie-inrichting (bijvoorbeeld; wanden, vloeren en dwarsliggers). Net als bij de ontwerpen van onze lange baan systemen bevat het carrouselsysteem vergaande mogelijkheden voor alle soorten railbevestigingen, zoals Vossloh, Pandrol etc.

Lange baan productiesysteem

De Grimbergen-productiewijze die zeer geschikt is voor het produceren van één enkel type dwarsligger (voorgespannen mono-dwarsligger) geproduceerd met een constante hoge kwaliteit is met behulp van een ‘lange baan productiesysteem’. De lange baan is een optimaal ontwerp voor het verplaatsen van de eindproducten naar het opslagveld. Dankzij de innovatieve technologische ontwikkelingen binnen Grimbergen bieden wij ook mogelijkheden voor een verplaatsbare lange baan fabriek, en uiteraard kunnen er ook meerdere soorten dwarsliggers geproduceerd worden in een lange baan systeem.

Voordelen Grimbergen-Systeem

-*TEKST PT*-

Grimbergen Quality

 Kwaliteit

 Veiligheid & Gezondheid

Duurzaamheid & Milieu

Lay-out lange baan dwarsliggerfabriek

In de onderstaande ontwerptekening van een dwarsligger lange-baan productiesysteem zijn de diverse stappen te zien in het productieproces.

1
2
3
4
5
6
7
1

Batching plant

2

Long-line sleeper fabriek

Long-line sleeper fabriek

3

Spaninstallatie

Spaninstallatie

4

Zaagmachine

Zaagmachine

5

Aftransport

Transportwagen

6

Robotkraan aftransport

Robot Kraan

7

Sleeper opslag

Opslagveld