• “Logistiek is een leidend gegeven binnen ieder project. Eén kinkje in de kabel en alles valt uiteen”

    Grimbergen - klantverhaal Max Bogl

Optimale samenwerking: Dé mobiele fabriek voor windmolens in Thailand

Grimbergen als onmisbare schakel

90 windmasten, in Thailand, op locatie. De hulpvraag was duidelijk, maar de invulling nog niet. Internationaal opererende technisch- en dienstverlenende bouworganisatie Max Bögl had een flinke opdracht en zocht naar de juiste partners voor de juiste invulling.

“Wij zijn er voor de productielogistiek én de techniek” Tom van Zeil, Technisch Consultant

Max Bögl kon kiezen… betonelementen voor de gevraagde windmolens in één van de bestaande productielocaties in Duitsland laten maken en deze vervolgens verschepen. Of flink besparen in de kosten en ervoor zorgen dat de elementen in Thailand, op locatie, worden geproduceerd. Zij kozen voor een mobiele fabriek waardoor ze deze productielijn ook in volgende projecten snel en kosteneffectief in kunnen zetten. Dat klinkt simpel, maar de vraag is, hoe krijg je een dergelijk concept überhaupt in een mobiele fabriek gegoten? Binnen de beschikbare tijd? Want de deadline voor dit project was duidelijk en concreet… Zo snel mogelijk!

“Logistiek is een leidend gegeven binnen ieder project. Eén kinkje in de kabel en alles valt uiteen” Henk-Jan Grimbergen, CEO

Met een team van partners is ons team van specialisten een intensieve samenwerking aangegaan. Binnen deze gelijkwaardige groep hebben we het optimum besproken. Al snel kwam men tot de conclusie dat wij ons specialisme moesten gebruiken om het overkoepelende productieproces op te zetten en de bijbehorende transport- en handling techniek te realiseren. Deze totale productielogistiek is een leidend gegeven. Zonder goed doordachte logistiek geen optimale productie. Als er maar één kinkje in de kabel zit wordt het gehele proces vertraagd, of erger nog, ligt het helemaal stil.

Ook interessant: De 5 aandachtspunten waarmee u storing voorkomt. Lees de blog »

“Het complete ontwerp hebben we gesimuleerd zodat we de optimalisatie op de tekentafel konden doorvoeren” Henk-Jan Grimbergen, CEO

Toen ons Grimbergen-team eenmaal wist, dit is het en zo moeten we het gaan doen betreffende de logistiek en techniek, hebben zij de gehele besturing van de mobiele fabriek eerst virtueel opgebouwd. Zo kon het team constant nieuwe variabelen doorvoeren. De fabriek werd volledig doorgetest. Niet alleen op het gebied van techniek, maar ook omstandigheden als werktempo en grondstofaanvoer werden onder de loep genomen. Zo konden we exact achterhalen waar eventuele bottlenecks zouden kunnen zitten om deze in een zo vroeg mogelijk stadium te tackelen. Geweldig! Want zo werd de mobiele fabriek, ver voor realisatie, op de tekentafel volledig geoptimaliseerd!

Nadat ons team het ontwerp compleet had gemaakt moest de mobiele fabriek natuurlijk gebouwd worden. Ook hier is gezocht naar het optimum. Binnen de Grimbergen-scope zijn alle onderdelen ontworpen en uitgedetailleerd. Max Bögl heeft vervolgens een deel van deze onderdelen gefabriceerd waarna wij deze hebben samengesmolten met alle overige zelfgebouwde delen tot de uiteindelijke mobiele fabriek.

Winnaar van de Bauma Innovationspreis

Onze klant, Max Bögl, is met dit concept WINNAAR geworden van de Bauma Innovationspreis 2019. Wij zijn heel trots dat wij deel mochten uitmaken van dit fantastische team en bij hebben mogen bijdragen aan deze bekroning!

Problemen voor zijn? Wij helpen u graag met optimaal onderhoud! »

Klantverhaal Max Bogl - Mobiele fabriek

Bauma Innovationspreis 2019

Bauma Innovationspreis