Scheepsbouw

Scheepsbouw productievoorzieningen

Grimbergen ontwerpt, realiseert en installeert innovatieve op maat gemaakte machines en logistieke systemen, en biedt een compleet service- en onderhoudspakket op deze systemen.

Binnen Grimbergen staat het team van specialisten klaar om projecten van elk formaat op te pakken. U kunt hierbij denken aan de optimalisatie van een klein deel van uw productie door middel van advies, ontwerp en levering van equipment, tot aan het fungeren als partner voor de volledige inrichting van uw nieuwe fabricagehal of werf.

Efficiëntie

Het bouwen van een schip is een complex logistiek proces. Om dit proces goed te laten verlopen behoren alle productie-units goed op elkaar aan te sluiten. Grimbergen helpt hierbij door het identificeren van de bottlenecks in uw productieproces, het ontwerpen van oplossingen/verbeteringen en het realiseren van deze logistieke systemen. Dit resulteert in een efficiënter productieproces waarmee u op een veilige manier kwalitatief hoogwaardige producten kunt produceren.

Automatisering, handling & Logistiek

Ook bij de bouw van schepen komen er vele logistieke processen voor. Alle handelingen van zwaar materiaal zoals toevoer, picking-&-placing, bewerken en afvoeren zijn zeer belangrijk in het productieproces. Grimbergen is uw partner wanneer het gaat om automatiseren van scheepsbouwprocessen en heavy handling processen, alsook voor het verkrijgen van een goed overzicht van de algehele logistieke productieflow.

De praktijk bewijst dat onze maatwerk machines en systemen bestaande scheepsbouwprocessen optimaliseert, wat resulteert in een hogere efficiëntie, betere veiligheid en meer duurzaamheid.

System Integration

Een scheepswerf produceert pas optimaal wanneer alle productievoorzieningen naadloos aan elkaar aansluiten. Grimbergen ontwerpt en realiseert tailor made system integration oplossingen met als doel van alle productie-equipment één goed geoliede machine te maken.

Grimbergen Quality

 Kwaliteit

 Veiligheid & Gezondheid

Duurzaamheid & Milieu

Bouw van cruiseschepen

Grimbergen heeft reeds vele verschillende projecten mogen uitvoeren voor de innovatieve Duitse cruiseschepen bouwer Meyer Werft. In de onderstaande video van NCL is de stapsgewijze productie van cruiseschepen uitgelicht, waarin u ook diverse systemen en machines van Grimbergen kunt zien.