• "De beste oplossing met een gunstige doorlooptijd!"

VBI Huissen: De beste oplossing met een gunstige doorlooptijd!

VBI bouwt mee aan duurzame, flexibele en comfortabele woon- en werkomgevingen. Zij werken hard aan duurzame producten en productieprocessen en creëren daarnaast ook duurzame woon- en werkomgevingen. Een voorspelbaar en goedlopend productieproces is voor hen essentieel. Dus toen er onderhoud moest worden uitgevoerd, kwam al snel de vraag: “Hoe kunnen wij ons productieproces onderhouden en reviseren, zonder productieverlies?”

“Preventief onderhoud is betrouwbaarheid, hiervoor is een optimale planning nodig”

– Rick van Kesteren, Service coördinator Grimbergen

“VBI Huissen heeft flinke fabriekshallen die bestaan uit verschillende units waar kanaalplaatvloeren worden geproduceerd. De eerste twee units hadden wij in 2017 al van een update voorzien en nu waren de units 3 en 4 aan de beurt”, aldus Rick van Kesteren.

De opdracht was de banen waarop de kanaalplaatvloeren worden geproduceerd, op te knappen. De uitdaging was om dit te doen binnen een kort tijdsbestek en binnen een redelijk budget. We kozen ervoor om dit uit te voeren tijdens de bouwvakperiode, omdat dit voor de klant een rustige periode is.

“Belangrijk was om een werkproces te realiseren waardoor onze klant geen onnodige kosten zou maken” 

– Rick van Kesteren

“De klant was in de veronderstelling dat het reviseren van de banen zeer kostbaar zou zijn. Wij zijn aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een methode waarmee dit efficiënter en goedkoper kan. Dat was een uitdaging, want om de banen los te krijgen, moesten we door 15 millimeter materiaal heen. Hoe? Dat hebben we samen met de klant uitgebreid onderzocht. Uiteindelijk bleek gutsen de beste aanpak.”

“Wij hebben een testcase gebouwd in onze fabriek om het beste proces te vinden en hierna te optimaliseren”

– Rick van Kesteren

“Met alleen de juiste oplossing waren we er nog niet. De juiste doorlooptijden moesten worden gehaald. Bovendien draait het om betrouwbaarheid van de oplossing met de juiste eisen die zijn verbonden aan het reviseren van de banen. Om dat te kunnen doen, hebben we een testcase gebouwd in onze fabriek. Bij deze testen zijn diverse Grimbergen-specialisten, externe adviseurs en de klant betrokken. Samenwerking is belangrijk voor ons!

Vervolgens heeft onze Supervisor service en montage, Peter van der Aar, tijdens de kerstvakantie de eerste baan gereviseerd als testcase. Hier kwamen optimalisaties uit naar voren die wij in het vervolgtraject hebben doorgevoerd.

“Wij willen onze klanten, te allen tijde, een goed resultaat bieden”

– Rick van Kesteren

“Al met al is dit project voorspoedig verlopen. Wij staan er altijd voor om onze werkprocessen totaal te optimaliseren, zodat het productieproces van onze klanten zo snel mogelijk weer opgestart kan worden. In de praktijk loopt dit soms iets anders. Bij VBI Huissen was dit ook het geval. Dan moet je zoeken naar nieuwe oplossingen. Dankzij snel schakelen van onze Supervisor service en montage is dat gelukt. Wij gaan geen uitdaging uit de weg en wij willen onze klanten, te allen tijde, een goed resultaat bieden. En ook hier is dat absoluut gelukt!”

Benieuwd welke resultaten wij u kunnen bieden? Laten we eens kennismaken!