Monteur bij Grimbergen

Onze collega vertelt…

35 jaar Grimbergen. Dat klinkt lang, maar het is voorbij gevlogen. Begonnen als fabrieksmedewerker, doorgegroeid naar mijn huidige functie. Waarom ik al die tijd met plezier bij Grimbergen heb gewerkt? Omdat het bedrijf klantgericht is… en dat past bij mij!

Door Peter van der Aar – Supervisor service en montage 

“Op mijn 21e kwam ik, via een uitzendbureau, te werken bij Grimbergen. Ik kreeg direct een vast contract, wat natuurlijk uitzonderlijk mooi was. Van fabrieksmedewerker werd ik assistent productieleider, monteur, uitvoerder… Je kan wel zeggen dat ik het gehele traject heb doorlopen.” 

“Grimbergen is klantgericht en dat past bij mij!”

“Als ik heel eerlijk ben, vind ik het uitvoerende deel van mijn werk het mooist. Ik creëer graag dingen! Liefst samen met de klant. Dat komt goed uit want in mijn werk heb ik veel contact met onze klanten. Voordat we een machine gaan bouwen, beginnen we met de engineeringsfase. Dat is het moment waarop het tekenen begint. Dan denk ik graag mee over montagevriendelijkheid en onderhoudsgemak. Hoe kunnen we deze machine zo bouwen of aanpassen dat onze klant een werkbaar systeem overhoudt? Ik ben altijd bij het gehele project betrokken. Het feit dat dit bij Grimbergen de normaalste zaak van de wereld is, maakt mijn werk zo afwisselend. We willen allemaal het beste resultaat voor onze klanten.”

“Wij willen allemaal het beste resultaat voor onze klanten”

“Als monteur werk ik ook regelmatig aan kleinere, praktische zaken, want werken bij Grimbergen is niet alleen werken aan grote projecten. Het zijn soms kortere opdrachten die zorgen voor optimale processen. Het monitoren van processen, het maken van verbetervoorstellen, het aanpassen van installaties… het hoort er allemaal bij. Naast montage werkzaamheden ben ik er ook om andere werkzaamheden uit te voeren, soms als voorman of uitvoerder. Dat is meer regelwerk, overzicht houden. Maar wat altijd overeenkomt is het totaalplaatje… kijken naar het geheel en daar de juiste oplossing voor realiseren.”

“Uiteindelijk wil ik een goede relatie opbouwen met onze klanten, zodat we altijd blij zijn om elkaar te zien.”

“Grimbergen is meer dan een machinebouwer, wij zijn er om onze klanten van A tot Z te begeleiden. Het fijne van deze organisatie is dat het plat is. We overleggen veel samen, handelen concreet en direct. In feite willen we allemaal hetzelfde, mooie projecten maken waar de klant super tevreden mee is! Vanuit mijzelf gezien vind ik dat echt een pré, want na een project stopt de samenwerking natuurlijk niet. Ik ben er ook voor service en onderhoud, dan kom ik (half)jaarlijks bij de klant op bezoek, maar ook als er onverhoopt een storing optreedt ben ik er om de klant te helpen. Een tevreden klant is voor mij het belangrijkste.” 

                  Nieuwsgierig hoe wij u kunnen helpen? Laten we eens kennismaken »